dilluns, 12 de gener del 2009

FIRA SANT SEBASTIÀ_25 de gener 2009

Amb el present escrit us faig saber que el proper diumenge 25 de gener al matí esteu tots/es convidat/des a la FIRA DE ST. SEBASTIÀ, un dels patrons d' Òdena.
Fa uns anys enrere, tothom la coneixia com la FIRA MEDIEVAL, però degut a l'escassa participació dels veïns del poble i que totes aquestes fires són similars, es va deixar de fer.
Actualment, la fira té lloc a la Plaça de la Font i el matí comença amb un esmorçar popular (butifarrada) on hi col·laboren membres de les entitats locals: uns suquen el pa, altres recolleixen els tiquets, uns altres reparteixen la butifarra, etc. Al mig de la plaça hi ha les graelles i cadascú es fa l'esmorçar al seu gust i al seu ritme! ¿A qui no li ha passat que se l'ha colat la butifarra etremig de les reixes de la graella i ha tingut que tornar a fer cua per demanar una altra?!
Bé, mentre uns esmorzen hi ha d'altres que fan una ullada a les paradetes que hi ha al voltant de la plaça. Normalment, venen firaires que col·loquen la seva paradeta d'artesania, hindús, haymas àrabs (innovació amb aquest projecte), alimentació, ceràmica...
A mig matí es fa una cursa popular que organitza l'escola i on, per categories, pot participar tothom qui vulgui (del més gran fins el més xic). Al final, s'entreguen els premis.
A més a més i, per si no n'hi havia prou, hi ha jocs de cucanya per a la canalla i diverses exposicions: gossos, cavalls, motos antigues... que cada any les procurem canviar.
Us hi esperem a tots/es!!

1 comentari:

  1. Doncs, està molt bé això Vero!
    Poder m'hi passi per esmorçar i fer un cop d'ull a les parades...
    Penja la programació sencera quan el tinguis!

    ResponElimina