dijous, 18 de desembre del 2008

Primers dies de treball al territori



Bon dia companys,

Avui us faré un breu resum del que vol tractar el meu projecte a Súria.

Té com a finalitat aprofundir en les oportunitats culturals del Poble Vell (casc antic d'origen medieval) alhora que es fomenta i es difon el seu valor com a patrimoni turístic i cultural.

Volem fer veure als suriencs, per una banda, que el Poble Vell no es pot veure només com quelcom aïllat que va succeir fa molts anys i que ara no els afecta, tot el contrari, han de saber i ser conscients de que és el nostre patrimoni cultural, que allà dins d’aquells carrerons tan estrets van passar moltes històries i lluites que han fet que ara mateix siguem de la manera que som, que vivim en un lloc determinat i que tinguem unes determinades maneres de fer i no unes altres.

Per tot això i més, creiem que aquest projecte no deixa de ser un element de sensibilització amb el Poble Vell (que sigui un element d'autoestima pels suriencs) i de difusió per la descoberta, per suposat, per part dels turistes.

De la mateixa manera que és important per a la nostra història sentir-nos identificats amb el Poble Vell, també volem tenir en consideració la rellevància que va tenir el comerç de la sal (Súria és un poble miner) per a poder sobreviure a aquelles èpoques tan difícils de l’edat mitjana. El que ja començava a ser el Poble Vell de Súria havia sigut una important fortalesa per als seus habitants, primer en les lluites contra els sarraïns i després, en el control del comerç de la sal.

Havent comentat per sobre les bases del meu projecte, només cal dir que el objectius més específics sobre els que girarà el projecte seran:
-Renovar i actualitzar les activitats culturals de promoció i divulgació del Poble Vell.
-Potenciar les singularitats de la història local aplicant-ho a les accions que es programin.
-Aconseguir eixamplar l’àmbit d’interès del Poble Vell cap a nous públics.
A partir d'quí millorarem les activitats culturals que ja s'hi fan des de l'Oficina de Turisme i Centre Cultural i impulsarem de noves, sempre amb l'objectiu clar de potenciar la nostra història.

Ara estic treballant en l'anàlisi de l'entorn, fent recerca de dades, d'informació,... I en els pròxims dies ja em posaré a fer la DAFO.

Una abraçada a tothom,

Sara

1 comentari:

  1. Hola Sara,
    Em sembla molt interessant el projecte, ja que combina aquesta vessant més exterior i turística amb la promoció més interna per a la població. Has de tenir en compte que són dos tipus de públic als quals t'hauràs de dirigir de manera diferent (tant pel que fa a les activitats que els proposis, com als canals que utilitzis).
    D'altra banda, crec que el DAFO t'ajudarà a escollir quina és l'estratègia més adequada a seguir.
    Ànims! Ja ens seguiràs informant!

    ResponElimina