divendres, 19 de desembre del 2008

Mar i Muntanya



Molt bones a tots!

No, no us donaré pas la recepta d’aquest plat; així és com, de moment, titulo “el meu projecte”; tot i que, seria més encertat anomenar-lo Muntanya i una mica de Mar...
De la Vallalta a Òdena, del CC de l’Alt Penedès a Sant Pere i Sant Antoni de Vilamajor, tot passant per la Vall de Tenes, són els territoris que “palpo”.

Tot just ahir, vaig acabar de fer la meva primera fase exploratòria del territori: des del meu ordinador, tot el que he anat veient aquests dies són valors absoluts i percentuals, dades econòmiques, nombres d’habitants, equipaments, subvencions, estudis realitzats… Però, a través dels ulls de la Vero, l’Elena, l’Anna, la Susanna, la Foix, la Roser, la Núria i la Beth, he anat coneixent un territori que fins fa ben poc, era quelcom desconegut.

Els temes dels projectes, són ben diversos:
Òdena: El calendari festiu d’Odena com a element d’identitat local
CCA. Penedès: Formulació d’instruments comuns per a la programació cultural als petits municipis de l’Alt Penedès
La Vallalta: La Vallalta cultural: Afavorir l'arrelament de la població nouvinguda i fomentar la cohesió social a partir d'activitats adreçades al públic infantil
La Vall de Tenes: Les festes locals i els nouvinguts barcelonins. Programació i patrimoni cultural de la Vall del Tenes
St Antoni i St Pere de Vilamajor: Ruta cultural i excursionista pel Montseny: de Sant Antoni de Vilamajor al Pla de la Calma

Quin seria l’objectiu comú de tots ells?
D’una manera o altra, tots els projectes busquen atreure a més públic, donar-se a conèixer i arribar a més gent, que la població nouvinguda s’impliqui al territori.
Què és el que vol la gent? O millor encara, què és el que no vol la gent?
Què és el que no ha atret a la població nouvinguda, que no s’ha integrat al territori? Què és el que no ha atret del territori perquè no hi hagi turisme?
A través d’aquestes preguntes, simples a primer cop d’ull, he començat a palpar el meu/vostre territori.
Espero, ben aviat, poder fer les meves primeres hipòtesis al respecte, i començar, d’alguna manera amb “aquest projecte”.

Ànims a tots amb els vostres projectes!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada