dimecres, 31 de desembre del 2008

Molt bones companys!

Ens queda un dia per acabar l’any i la veritat és que, almenys laboralment, crec que ens pot quedar un bon sabor de boca.

M’inicio en aquest blog per explicar-vos que el passat 23 de Desembre, al diari “El 9 Nou”, es va publicar una notícia sobre la ruta cultural i excursionista que es crearà per unir el Montseny amb el Plà de la Calma. Aprofito aquest espai per a fer-vos arribar un breu resum de la notícia on podeu trobar l’essència del meu projecte:

Sant Pere impulsa una ruta cultural que unirà dos senders

“Sant Pere de Vilamajor i Sant Antoni de Vilamajor i la Diputació de Barcelona impulsaran una ruta cultural que unirà els camins de Gran Recorregut (GR) del Montseny (GR-5) i del Vallès (GR-97), segons han informat avui fonts de l'Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor. Les àrees de cultura de les tres institucions s'han unit per iniciar els tràmits.
El trajecte definitiu encara no està definit, però s'iniciarà en el GR-5 del Pla de la Calma i a través dels turons del Samont i la Cova baixarà fins a Sant Pere de Vilamajor, passant per l'ermita de Sant Elies. També visitarà la plana de Sant Antoni en llocs tan emblemàtics com els safarejos o l'ermita de Sant Lleïr fins a arribar al GR-97 del Vallès. Aquesta ruta permetrà conèixer físicament espais naturals de la zona i a la vegada el patrimoni cultural i antropològic, com pous de gel o les festes i les llegendes. La previsió és que el projecte es realitzi des d'aquest mes de desembre fins al mes de maig de 2009”.

Durant els dies que porto a l’Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor, he tingut contacte amb els regidors de cultura tant de l’Ajuntament de Sant Pere com de Sant Antoni de Vilamajor, per delimitar el traçat que seguirà la ruta en el seu pas pels dos municipis.
Desprès d’uns dies a la recerca d’informació sobre els punts d’interès cultural i natural que s’ inclouen, a hores d’ara ja em veig capaç d’ubicar-los en el mapa i posar-hi una imatge.
Aquesta setmana la estic dedicant a fer el recorregut a peu, i la veritat és que, sortir de l’ajuntament per veure aquestes vistes i conèixer aquests indrets, és tot un plaer.

Aquí us deixo algunes fotografies de punts que he visitat. Tenint en compte que aquests dies ha estat plovent, no són les millors que es podrien fer.



Can Gras d'Avall
La Torre Roja
Can Gras d'Amunt





I... encara queda la part de muntanya!

Ara ja sabeu! Si aquestes festes algú es passa amb els torrons, el convido a que agafi una motxilla i vingui cap aquí.


Elena Moreno
Ajuntament de Sant Pere i Sant Antoni de Vilamajor

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada