dimecres, 22 d’abril del 2009

Aplec de Sant Elies

El proper dissabte 25 d'abril, Sant Pere de Vilamajor celebra l'Aplec de Sant Elies, una tradició que, des de fa anys, els vilamajorencs celebren amb il·lusió.

Cal saber que al segle XV hi va haver una gran sequera seguida d'epidèmies que van afectar a tota la població de Vilamajor i rodalies. Els prohoms de Vilamajor van anar, preocupats, a demanar consell a l'Abat de Santa Fe. El pare abat els va dir que era una maledicció i que només la protecció de Sant Elies els podria salvar. Aleshores els prohoms de Vilamajor varen prometre que si Sant Elies els ajudava construirien una capella damunt del turó situat entre el Cortès i el Terrer i hi pujarien en aplec cada any en processó. I així ho van fer. Amb el temps la capella es transformà en ermita i hi visqué un ermità fins l'any 1914. La pujada a Sant Elies per demanar pluja ha esdevingut la festa local més esperada i estimada pels vilamajorencs i vilamajorenques.

Per als qui us vingui de gust gaudir d'unes vistes privilegiades, una bona arrossada, sol i aire fresc, música i bona companyia, adjunto el programa de la festa.

  • 8 del matí: Pujada a peu des de l'Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor amb els gegants de Sant Pere, Sant Antoni, Sant Esteve de Palautordera i Sant Celoni (cal dur calçat còmode, aigua i ganes de passar-vos-ho bé).

  • 12 del migdia: Missa a l'ermita de Sant Elies (amb la benedicció dels panets de Sant Elies).

  • 1 del migdia: Presentació del disseny guanyador del Cartell de la Festa Major 2009.

  • 2 del migdia: Paella popular, postres i cava fresc. Cal treure prèviament un tiquet a l'Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor, al centre cívic de Les Faldes o al Punt d'Informació del Parc Natural del Montseny de Sant Esteve de Palautordera.

  • 4 del migdia: Música en viu a l'esplanada de l'ermita.

Ah! Com a novetat aquest any podeu participar en el concurs de fotografia "Aplec de Sant Elies 2009". El premi és de 300 euros. Podeu consultar les Bases del concurs a la web http://www.vilamajor.cat/

També es celebrarà el vintè aniversari de la Colla de Geganters de Sant Pere.

Doncs ara ja ho sabeu, si us hi voleu animar, us rebrem amb molt de gust!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada